По феншую. У Росії почали заливати бетоном кладовище «вагнерівців»

Новини Вінниці / По феншую. У Росії почали заливати бетоном кладовище «вагнерівців»

У Росії після офіційних заяв про смерть воєнного злочинця Євгенія Пригожина після збиття літака 23 серпня почали нищити могили ліквідованих в Україні «вагнерівців». Наразі відомо про «кардинальні зміни» на цвинтарі ПВК «Вагнер», розташованому у селі Миколаївка Самарської області РФ.

В соцмережах оприлюднили відео, на якому один із найманців обурюється діями влади після загибелі ватажків ПВК Пригожина й Уткіна.

Всі хрести з могил бойовиків повиривали «з корінням» і разом з «фірмовими» вінками поскидали на купи. Самі могили вже зрівняли з землею, на їхньому місці працює техніка, заливаючи все бетоном.

«Що ви творите, хлопці? Люди загинули за Росію, а ви їх із землею зрівняли»,– обурюється найманець на відео.

Рівняти могили з землею і заливати у бетон – це, на думку росіян, абсолютно нормально. Цінність людського життя та пам'ять про людину у РФ близька до нуля. Тим більше, коли мова йде про злочинців. Тож вислів «земля їм бетоном» вже набирає інших сенсів. Він стає буквальним.

Зазначимо, цвинтар ПВК "Вагнер" у селі Миколаївка Волзького району Самарської області з'явився кілька місяців тому. У березні там налічувалося приблизно 20 рядів могил. Пізніше поряд із ними з'явилася стела, на відкриття якої приїжджав засновник ПВК Євген Пригожин.

Про аналогічний випадок росЗМІ вказують і під Єкатеринбургом. На Північному кладовищі с.Березовське бульдозер зрівнював могили «вагнерівців»

У прессслужбі місцевого «Вагнер-центру» пояснили, що знають про це. І азначили, що про вандалізм мови немає. Кажуть, замість хрестів памятники-«пірамідки» встановлюють. До самому цвинтарі запевняють, що проводять роботи по облаштуванню.

У Тверській області після двох вибухів розлетівся на шматки літак, на борту якого було 7 пасажирів і три члени екіпажу. За офіційною версією влади РФ, серед пасажирів були Пригожин і Уткін. РосЗМІ повідомляли, що по літаку здійснювались постріли з ЗРК С-200. Пізніше пропагандисти почали казати про вибухівку, закладено на борту та шукати «український слід». Як завжди.  

Вчора інший борт, який належить Пригожину, з Москви вилетів до Баку. Ватажок ПВК не приховував, що має двійників та декілька паспортів на різні імена. За кілька днів до авіакатастрофи він записав відео «з Африки». В якому окреслив нові пріоритети та цілі.     

Олег Верлан

25 серпня, 2023