Пів року в російському полоні: додому повернулась Наталя Фіялова з батальйону морпіхів

Новини Вінниці / Пів року в російському полоні: додому повернулась Наталя Фіялова з батальйону морпіхів

Пів року провела у російському полоні військовий медик з Бару Наталя Фіялова. Тепер вона вдома!

Про це повідомив Вячеслав Соколовий, голова Вінницької облради. · 

«Наталя служила в батальйоні морської піхоти. В полон потрапила в Маріуполі на початку квітня, коли ворог захопив завод Ілліча», - зазначив він.

Зазначимо, наші землячки Наталя Фіялова та Ірина Стогній – серед 108 українок, яких під час останнього обміну полоненими повернула Україна.

Наталія Фіялова на війні з 2018 року. Жінка не мала медичної освіти, але пройшла курси та стала санітаром. За плечика вінничанки п’ять ротацій у гарячі точки. З грудня 2021 року рятувала побратимів із 501-го батальйону морської піхоти у Широкиному на Донеччині. Саме там і зустріла повномасштабну війну 24 лютого.

У полон потрапили 5 квітня під час оточення заводу Ілліча у Маріуполі. Жінку вивезли до Росії. Спочатку  в Таганрог, потім у Бєлгородську, а згодом у Курську область

«Друзі, хочу всім подякувати хто допомогав нам. Тим хто причетний до нашої історії. В наш дім постукало щастя, та мою маму повернули нарешті в Україну. Це пекло закінчилось. Зовсім скоро вона буде вдома. Все інше згодом! Та пам’ятаємо, що там ще є багато наших захисників, які хочуть поскоріше вийти з того пекла та бути з рідними», - написала донька Вікторія Кваць.