Після заколоту Пригожина у Росії не можуть «відшукати» двох генералів

Новини Вінниці / Після заколоту Пригожина у Росії не можуть «відшукати» двох генералів

Військовий заколот найманців групи «Вагнера» загострив розбіжності серед російських силовиків. Деякі високопоставлені генерали з відмови Є.Пригожина «йти на Москву» не з'являються на публіці і можуть бути заарештовані. Хоча сам засновник ПВК не тільки реабілітований, а й отримав навіть мільярди рублів, золоті зливки та валюту, яку силовик знайшли в приміщеннях та автівці поруч з його пітерським офісом.

Про зникнення головнокомандувача Повітряно-космічними силами Росії та заступника командувача російських військ в Україні Сергія Суровікіна у РФ почали казати одразу – 23-24 червня під час заколоту. А після телеграм-канали повідомляли, що генерал під арештом. Його донька намагалась спростувати це. Однак Суровікін з тих пір «випав».

Заступник міністра оборони генерал-полковник Юнус-Бек Євкуров також був відсутній у виступі керівництва Міноборони 3 липня 2023 року, показаному по телебаченню.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

За даними британської розвідки, повідомлення про арешт Суровікіна не можуть бути підтверджені, але влада, ймовірно, буде з підозрою ставитися до його давнього зв'язку з «Вагнером», починаючи зі служби в Сирії з 2017 року. Так само Євкуров був знятий на плівку під час розмови з власником «Вагнера» Євгеном Пригожиним під час захоплення групою Ростова-на-Дону.

«Хоча Суровікін широко відомий на Заході своєю жорстокою репутацією, він є одним з найбільш шанованих старших офіцерів у російській армії і будь-яка офіційна санкція проти нього, ймовірно, викличе розбіжності. Підозра, яка потенційно може впасти на високопоставлених офіцерів, підкреслює, як невдало. посилив існуючі розбіжності у російському співтоваристві національної безпеки», - зазначають у Міноборони Британії.

Генерал Сергій Суровікін з початку жовтня 2022 року командував російськими військами в Україні. У січні його усунули з цієї посади. Суровікіна також називають «генерал Армагеддон» через його злочинні накази бомбардувати Сирію.

Після бунту «Вагнера» ЗМІ повідомили, що Суровікіна затримали. У мережі писали, що він нібито підтримав Пригожина, хоч російський генерал записав відео, де закликав зупинитися.

За даними CNN, Суровікін входив у коло високопоставлених російських військових, які були VIP-членами групи «Вагнер». Він та ще 30 інших високопоставлених російських військових та розвідників, за даними російського «Центру Досьє», були почесними членами ПВК.

Юнус-Бек Євкуров – колишній президент Інгушетії, член Вищої ради партії «Єдина Росія».