Після тривалого розслідування оголошено про підозру податківцю, який спричинив ДТП з двома загиблими

Новини Вінниці / Після тривалого розслідування оголошено про підозру податківцю, який спричинив ДТП з двома загиблими

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру інспектору Головного управління Державної податкової служби у Вінницької області у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди із загиблими. Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 286 КК України.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, слідством установлено, що 1 жовтня 2021 року у Хмільницькому районі підозрюваний, перебуваючи за кермом власного автомобіля, допустив виїзд на зустрічну смугу та зіштовхнувся із транспортним засобом, що рухався навпроти.  

Унаслідок лобового зіткнення пасажири другої автівки – 59-річна жінка та 70-річний чоловік – зазнали травм, несумісних із життям, та загинули на місці події. Водій цього легковика отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Підозрюваний у ДТП практично не постраждав. Чоловіка не було затримано, оскільки він повідомив правоохоронцям, що йому стало зле за кермом, тому знепритомнів та потребує медичної допомоги.

Втім у ході розслідування, за результатами проведення низки відповідних обстежень та експертиз, інформація щодо стану здоров’я податківця не підтвердилася.

На сьогодні йому повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб, та вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Санкція ч. 3 ст. 286 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Досудове розслідування здійснюється слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому.

Новини Вінниці / Після тривалого розслідування оголошено про підозру податківцю, який спричинив ДТП з двома загиблимиНовини Вінниці / Після тривалого розслідування оголошено про підозру податківцю, який спричинив ДТП з двома загиблими
Макс Мельник

16 лютого, 2022