Після серії вибухів: у Придністров'ї оголосили примусові військові збори

Новини Вінниці / Після серії вибухів: у Придністров'ї оголосили примусові військові збори

У невизнаному Придністров'ї оголосили військові збори. Об’явили про них на тлі серії вибухів, які нещодавно сталися у «ПМР», хоча рішення про призов насправді ухвалили ще до початку російських провокацій.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони. Офіційною метою зборів є «забезпечення 100% укомплектованості особового складу Миротворчого контингенту «ПМР», а також забезпечення зайнятістю працездатного населення республіки».

«Участь у зборах можуть брати чоловіки до 55 років, яким гарантується «грошове та матеріальне забезпечення, проживання та харчування». Грошове забезпечення непрацюючих громадян обіцяють від 2800 «рублів ПМР». Самі збори триватимуть 90 днів», – сказано в повідомленні.

При цьому, незважаючи на формальну добровільність участі, є інформація, що призов матиме примусовий характер.

Примітно, що опублікований лист датований 21 квітня. Тобто до початку останніх російських провокацій на території «ПМР». Це нагадує події у так званих «Л/ДНР».

Нагадаємо, 25-26 квітня на території «ПМР» сталась низка обстрілів. З російського гранатомету нанесли удар по будівлі «Міністерства держбезпеки» в Тирасполі, було зруйновано радіовежі у с.Маяки (з ладу були виведені дві антени, що ретранслювали російське радіо), обстріляні військова частина у Парканах та сховище боєприпасів радянських часів у Ковбасній.

Президентка Молдови Майя Санду відповідальність за атаки поклала на сили всередині регіону, який не контролюється конституційною владою. В Україні події назвали провокаціями росіян. «Президент ПМР» Вадим Красносельский заявив про втручання зовнішніх сил, а у РФ – українську «руку». Найвірогідніше, що провокації вчинені агентами ФСБ РФ для ескалації на кордоні, але частина влади у «ПМР» не хоче втручатися у російсько-українську війну.

Новини Вінниці / Після серії вибухів: у Придністров'ї оголосили примусові військові збориНовини Вінниці / Після серії вибухів: у Придністров'ї оголосили примусові військові збори
Олег Верлан

28 квітня, 2022