Після нападу дівчина з ножем у шиї пішла до сусідки: на Вінниччині з КОРДом затримали зухвалого розбійника

Новини Вінниці / Після нападу дівчина з ножем у шиї пішла до сусідки: на Вінниччині з КОРДом затримали зухвалого розбійника

Дві доби у Вінниці зловмисник спостерігав за мешканцями новобудови й обирав потенційну жертву. Визначившись з «об’єктом», чоловік озброївся пістолетом та напав на студентку, коли та відчинила двері квартири… Менш ніж за добу правоохоронці за силової підтримки спецпризначенців КОРДу затримали причетного до розбійного нападу.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 24 липня близько 11 години жителька багатоповерхівки зателефонувала до правоохоронців і розповіла, що до неї за допомогою звернулась 20-річна дівчина, з шиї якої видніється ніж.

Прибувши на місце події поліцейські з’ясували, що тілесні ушкодження потерпіла отримала у квартирі. Невідомий подзвонив у дзвінок та попросив дати йому води. Дівчина відчинила двері й пішла на кухню за склянкою.

Дівчина розповіла, що сталось. Коли зловмисник опинився у квартирі, то почав погрожувати пістолетом і вимагав гроші. Зрозумівши, що коштів в оселі немає, чоловік завдав дівчині ножових поранень в область спини та шиї, забрав прикраси, мобільний телефон й втік.

Під час нападу на студентку  у квартирі перебувала 8-місячна дитина, яку дівчина доглядала. Наразі постраждала перебуває у лікарні.

Розслідуючи розбійний напад на дівчину, правоохоронці дізнались, що у дворі будинку тривалий час перебував чоловік, який уважно розглядав кожного мешканця. Ідентифікували особу зловмисника та знайшли його місце знаходження оперативники менш ніж за добу. Нападником виявився безробітний 37-річний вінничанин.

Коли на чоловіка надягли кайданки, він розповів про заздалегідь підготовлений план і «відбір» жертви. Напередодні нападу зловмисник зайшов у під’їзд й заночував у підвалі. Чоловік сподівався, що на нього не звернуть увагу, бо у новобудовах мешкають люди, які погано знають своїх сусідів.

Після пограбування студентки вінничанин здав викрадені прикраси у ломбард, а мобільний телефон дівчини викинув. А забрав його, щоб дівчина не могла подзвонити в поліцію. Пістолет, яким чоловік погрожував дівчині, зловмисник сховав якомога далі від місця події.

Потім вінничанин поїхав у Гайсин, де 25 липня поліцейські за силової підтримки спецпризначенців КОРДу його затримали.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці вилучили речові докази. Чоловіка затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання.

Слідчі за процесуального керівництва обласної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

Фігуранту загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.