Після ДТП на Вінниччині п’яний водій пропонував інспекторам $600 «відкупних»

Новини Вінниці / Після ДТП на Вінниччині п’яний водій пропонував інспекторам $600 «відкупних»

У селі Гунча Гайсинського району 17 вересня сталась ДТП. Один з учасників намагався відкупитися від правоохоронців – за те, щоб не бути притягнутим до адміністративної відповідальності 43-річний п’яний гайсинчанин пропонував $600.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, аварія за участі автомобілів Audi й Skoda сталась близько 17.00 на вулиці Центральна.

«На місце події для складання адміністративних матеріалів за ст. 124 КУпАП прибули поліцейські сектору реагування патрульної поліції Гайсинського райуправління поліції. Під час спілкування з водієм Audi, винуватцем ДТП поліцейські виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння», - йдеться у повідомленні.

Аби мирно розійтись чоловік запропонував працівникам поліції 600 доларів. Правоохоронці попередили правопорушника про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, але той продовжував наполягати.

Задокументувала правопорушення слідчо-оперативна група Гайсинського районного управління поліції. Результати освідування чоловіка показали наявність в його організмі 2,3 проміле алкоголю.  

За цим фактом слідством розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Також, відносно водія поліцейські склали протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) та ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.

Макс Мельник

19 вересня, 2023