Після «бавовни» у Севастополі окупанти підтвердили пошкодження двох кораблів

Новини Вінниці / Після «бавовни» у Севастополі окупанти підтвердили пошкодження двох кораблів

Вночі, 13 вересня, в тимчасово окупованому Севастополі пролунали вибухи. Окупаційна влада та місцеві пабліки повідомляють про дві серії вибухів, атаки ракетами та дронами. Наразі росіяни підтверджують влучання у Севастопольський морський завод.

Підписники каналу Кримський вітер повідомили про щонайменше сім вибухів, від гучних звуків спрацювали сигналізації автомобілів. Пожежа виникла в районі Південної бухти. На відео та фото, що ширяться соцмережами, видно стовп диму та вогонь.

«У Південній бухті, де, ймовірно, прилетіло, стоять кораблі та підводні човни Чорноморського флоту», - зауважили автори каналу.

З часом в пабліках стали писати, що пожежа вирує в районі Севастопольського морського заводу. Попередньо під час влучання у сухий док знищено чи пошкоджено великий десантний корабель проєкту 775.

Так званий «губернатор» Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що ППО відпрацювало по нібито українським ракетам. В районі Клин-балки пожежа «не на цивільному об'єкті», їй присвоїли 4 клас. Також він підтвердив пожежу на території Севастопольського морського заводу та заявив, що внаслідок вибухів нібито постраждало 24 людини.

Всі три осередки пожеж знаходяться на території Севастопольського морського заводу: два в Південній бухті та один у Корабельній бухті.

У той же час МО РФ уточнило, що внаслідок атаки 10 ракетами та безпілотними катерами пошкоджено 2 кораблі у Севастополі

На думку OSInt-дослідника М.Т. Андерсона, станом на вчорашній ранок могли знаходитися у сухому доку Севастополя великий десантний корабель «Ропуча» та підводний човен «KILO» (носій ракет «Калібр»).

За даними росЗМІ, внаслідок атаки у Севастополі двоє людей загинули і 26 постраждало. Усі вони нібито співробітники заводу. Офіційних даних поки що немає.

Нагадаємо, Росія завжди запевняла, що Севастополь обороняє ППО по вищому розряду.

У ГУР МО України підтвердили враження у Севастополі великого десантного корабля і підводного човна РФ.

«Є пошкодження судноремонтного заводу ім. С. Орджонікідзе в місті Севастополі, зокрема обладнання. Якщо говорити про плавзасоби, то ми можемо зараз підтвердити ураження великого десантного корабля і підводного човна», – розповіли РБК-Україна в розвідці.

Олег Верлан

13 вересня, 2023