Після 9 травня росіяни спробують зробити останній ривок в Україні

Новини Вінниці / Після 9 травня росіяни спробують зробити останній ривок в Україні

«Виступ» Путіна на 9 травня став певним пазлом для аналітиків, які розраховують подальші дії війська окупантів. Загальна ситуація та слова російського лідера вказують на те, що найближчими днями загарбники спробують зробити останній ривок в Україні.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко в ефірі єдиного телемарафону.

Він розповів, що зараз російська техніка концентрується в районі Криму та 19 батальйонних тактичних груп знаходяться на Харківщині.

«Після того як вони видихнуться, а інших варіантів немає, у Путіна залишиться два варіанти – йти на перемовини, або оголошувати повну мобілізацію в РФ», – прогнозує Денисенко.

Але це буде, як кажуть численні інсайди, після планового хірургічного втручання, до якого готують президента Росії.

На зміну курсу Москви під впливом невдач вказує багато факторів. Приміром, зміна риторики на телебаченні.

Про це повідомляє Головне управління розвідки.

«Щоби змінити уявлення росіян про військову «непереможність» та підготувати суспільство до можливої поразки, російським ЗМІ наказали розповідати про російсько-українську війну як про збройне протистояння рф з усіма країнами ЄС та НАТО», – розповіли у розвідці.

Тепер пропагандисти промиватимуть мізки росіянам ідеями про необхідність «об’єднання заради власного виживання» та сліпої довіри до політики кремлівського диктатора.

У той же час змінилась у риторика у Києві. Якщо у перші дні війни президент Зеленський казав про мирні угоди з поверненням сторін на «кордони» станом на 24 лютого, потім почав ставити ультиматуми росіянам і казав про вихід з переговорів, то нині Україна прагне відновлення суверенітету над всією територією (станом на лютий 2014-го).

«У перші місяці війни перемога для нас виглядала як відведення російських військ на позиції, які вони займали до 24 лютого, і оплата завданих збитків. Тепер, якщо ми будемо досить сильні на військовому фронті і виграємо битву за Донбас, що матиме вирішальне значення для наступної динаміки війни, звичайно, перемогою для нас у цій війні буде визволення інших наших територій», – сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він також додав, що у разі, якщо союзники швидко нададуть обіцяне важке озброєння, Україна буде здатна повністю витіснити російські війська.

Олег Верлан

10 травня, 2022