Після 10 років переховування: затримано підозрюваного у вбивстві та розбої на Вінниччині

Новини Вінниці / Після 10 років переховування: затримано підозрюваного у вбивстві та розбої на Вінниччині

Поліція Вінниччини затримала підозрюваного у розбійному нападі та вбивстві 79-річної жінки. Чоловік перебував у розшуку майже 10 років.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, злочини 48-річний затриманий вчинив 1 вересня 2013 року в селі Куна Гайсинського району. Зловмисник обдурив жінку, сказавши, що в нього зламався автомобіль, і попросився до неї переночувати поки його полагодять.

Опинившись у будинку, він зв’язав пенсіонерку скотчем, почав її жорстоко бити та вимагати гроші. Забравши у потерпілої усі заощадження, а це близько 1000 гривень, розбійник втік і залишив жінку помирати. Через три дні її тіло знайшли сусіди…

Проведена на місці злочину робота оперативників, слідчих та криміналістів дала змогу відразу довести причетність до злочину уродженця Тернопільської області. Розуміючи, що його шукають, зловмисник втік з області та почав переховуватись від правоохоронців.

Згодом йому заочно повідомили про підозру та оголосили у розшук.

Усі ці роки оперативники Вінниччини шукали підозрюваного, але він постійно змінював місця проживання, представлявся вигадами анкетними даними, користувався чужим документам, зокрема, і паспортам.

А 5 квітня зловмисника затримали в Івано-Франківську. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідчі клопотатимуть у суді щодо обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою.

Дії затриманого кваліфіковано за двома статтями Кримінального кодексу України - п. 6 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч. 4 ст. 187 (Розбій).

Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Макс Мельник

26 квітня, 2023