Пішов з життя відомий вінницький письменник Юрій Боярунець, «чоловік з характером Че Гевари»

Новини Вінниці / Пішов з життя відомий вінницький письменник Юрій Боярунець, «чоловік з характером Че  Гевари»

Не стало вінницького письменника Юрія Боярунця. Про смерть 67-річного товариша та колеги повідомив голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України Вадим Вітковський.

Не стало вінницького письменника Юрія Боярунця. Про смерть 67-річного товариша та колеги повідомив голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України Вадим Вітковський. 

«Пішов у далеку дорогу український письменник Юрій Боярунець, чоловік із характером Че Гевари», – написав у Facebook В.Вітковський. 

Юрій Олексійович народився у 1953 році в Шепетівці Хмельницької області, але виріс у селі Скоморошки Оратівської громади. Після закінчення Харківського авіаційного інституту, він деякий час працював за фахом – інженером на Жулянському машинобудівному заводі, потім повернувся в рідні Скоморошки і влаштувався техніком на місцевому цукрозаводі.

З 1987 року Ю.Боярунець кілька років працював в оратівській районній газеті, потім два роки – головним інспектором Вінницького управління у справах захисту прав споживачів. Він був активістом Народного Руху України від часу його утворення до отримання Україною незалежності, делегатом других зборів НРУ. Внаслідок нещасного випадку Юрій Боярунець став інвалідом першої групи.

Писати вірші він розпочав у ранньому шкільному віці. Також є автором оповідок, есе, публіцистичної прози. У творчому доробку такі поетичні збірки, як «Котилася торба з високого горба» (1991), «Вольний вітер з Лугу» (1994), «Деформації, або Звідки ж узявся кукіль» (1999), «Антика» (2001), «Вибір» (2006), «Вибір-2» (2015), а також книги прози — «Очима очевидців. Як „світле майбутнє“ будували» (2008), «Свідчення присутності» (2018) тощо.

Олеся Рудницька

26 травня, 2021