Пішов у вічність Анатолій Микитович Ворона, колишній заступник міського голови Вінниці

Новини Вінниці / Пішов у вічність Анатолій Микитович Ворона, колишній заступник міського голови Вінниці

Сьогодні, 2 квітня, у Вінниці прощаються з Анатолієм Вороною – колишнім заступником мера міста.

«Сьогодні прощаємось з людиною, яку добре знали вінничани. Пішов у вічність Анатолій Микитович Ворона. Пішов у кращий світ, а в цьому залишив не тільки добру згадку про себе, а й помітний слід в історії нашого міста», - написав у соцмережах мер Вінниці Сергій Моргунов.

Анатолія Микитовича знала майже уся Вінниця. 

«32 роки свого життя віддав роботі в правоохоронних органах, а згодом перейшов на службу в місцеве самоврядування. 10 років працював на посаді заступника Вінницького міського голови. Був депутатом Вінницької обласної ради. Довгий час працював в команді Вінницької транспортної компанії, робив усе, щоб наше підприємство стало одним із кращих в Україні.

У Вінниці його знали і поважали. Він був відкритим, людяним, принциповим. І таким залишиться в моєму серці  назавжди… Вічна і світла пам'ять Анатолію Микитовичу», - зазначив очільник міста...

Нагадаємо, Анатолій Ворона народився у 1948 році у Сутисках неподалік Вінниці. Закінчив залізничний технікум, отримав кваліфікацію «технік-колійник». Служив у спортивному батальйоні, двічі був чемпіоном з боротьби самбо Збройних сил СРСР. Пізніше був призером міжнародних турнірів з боротьби дзюдо. Після служби в армії закінчив Вищу слідчу школу МВС СРСР. Був бронзовим призером чемпіонату Росії з дзюдо, неодноразово – чемпіоном Міністерства внутрішніх справ СРСР.

Службі в міліції віддав 32 роки. Пройшов усі щаблі – від слідчого до начальника міського управління МВС України.

У 2000 році призначений заступником міського голови. Потім прцював заступником директора КП «ВТК».

Олеся Рудницька

2 квітня, 2022