Пішла з життя відома акторка Вінницького муздрамтеатру Валентина Хрещенюк

Новини Вінниці / Пішла з життя відома акторка Вінницького муздрамтеатру Валентина Хрещенюк

«Невимовно боляче й сумно... Зупинилося серце дивовижно сонячної Людини, вродливої жінки, ніжної матусеньки-бабусеньки, талановитої акторки нашого театру, заслуженої артистки України Валентини Василівни Хрещенюк», - вказують колеги у Facebook.

До Вінниці молодесенькою акторкою вона приїхала на особисте запрошення у Федора  Верещагіна. На сцені театру імені Садовського вона виступала з 1962 року.

Валентина Хрещенюк переграла всіх дівчат із української класики, зіграла понад 200 ролей. Працювала багато і невтомно - чи то через страх перед режисером, чи від власної наснаги. Актриса зізнавалась, що грала будь-кого, але найбільше їй імпонували ролі психологічного плану, лірико-драматичні…

«Життя в театрі щасливе, - стверджувала вона. - Я ніколи не бажала більшого, ніж мені діставалося. Кожна роль - це екзамен перед собою. Я люблю театр, тому щаслива».

«Соловейком виспівувала в усіх музичних виставах, скрупульозно ставилася до будь-якої ролі, навіть епізодичної... А скільки ж їх було створено за 60 років служіння сцені!

Світла вічна пам'ять Вам, Валентиночко Василівно! Бог покликав Вас у велике свято... А ми молитимемося за Вас», - зазначають колеги у некролозі.

Новини Вінниці / Пішла з життя відома акторка Вінницького муздрамтеатру Валентина ХрещенюкНовини Вінниці / Пішла з життя відома акторка Вінницького муздрамтеатру Валентина ХрещенюкНовини Вінниці / Пішла з життя відома акторка Вінницького муздрамтеатру Валентина Хрещенюк
Олеся Рудницька

21 листопада, 2021