Пілот, який відвів літак від Вінниці, розповів про нищення іранських дронів-каміадзе

Новини Вінниці / Пілот, який відвів літак від Вінниці, розповів про нищення іранських дронів-каміадзе

Військовий з позивним «Karaya» 12 жовтня збив 5 дронів-камікадзе «Shahed -136» і 2 крилаті ракети. Ці повітряні цілі він знищив на Вінниччині та південних регіонах України. Але його літак загорівся над Вінницею. Пілот «відвів» судно подалі від міста – за 20 км у бік Турбова. Нині військовий готовий до нових вилетів та боротьби з іранською технікою.

Про це він розповів «Суспільному».

«Під час вильотів вночі наведення здійснюємо радіолокаційними засобами, підтверджуємо повітряну ціль та знищуємо. У денний час, звичайно, знищення виконувати набагато простіше. Можна встановлювати візуальний контакт з повітряною ціллю. Немає різниці, які метеоумови, дані цілі будуть знищені.

З ранку 12 жовтня виконав знищення трьох повітряних цілей на півдні України, вночі виконував завдання над небом Вінниччини. Було знищено дві повітряні цілі, і, на жаль, у момент вибуху мій літак було пошкоджено, що призвело до подальшої пожежі повітряного судна та руйнування конструкції літака. Змушений був відвести літак від населеного пункту та здійснити катапультування», - розповів Karaya.

Зазначимо, під час перебування у Тегерані Путін домовився про поставки іранських ударних дронів «Shahed» для війни в Україні. Значна їх частина вже знищена, отже Росія потребує у нових поставках. На думку NaПарижі, Москва може отримувати їх з Таджикистану, де у Душанбе працює підприємство зі зборки іранських дронів, а країна не перебуває під санкціями, тому експортує «начиння» з інших держав.

Олег Верлан

15 жовтня, 2022