Підуть з піснями по трупам. Окупанти 9 травня хочуть організувати у зруйнованому ними Маріуполі «Безсмертний полк»

Новини Вінниці / Підуть з піснями по трупам. Окупанти 9 травня хочуть організувати у зруйнованому ними Маріуполі «Безсмертний полк»

Марші з портретами загиблих у часи Другої світової війни та георгіївськими стрічками під назвою «Безсмертний полк» у Росії давно перетворили на таку собі еталонну ознаку победобєсія «руського миру». Всі ходять з червоними прапорами та співають радянські пісні часів Сталіна. Тому не дивно, що у зруйнованому росіянами Маріуполі вони вже запланували подібну акцію, на чолі якою стоятимуть місцеві колаборанти з числа прихильників партії «ОПЗЖ» та лінії Медведчука.

Як повідомляють російські пропагандисти, вже об’явлено про те, що у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня заплановано провести аналогічну акцію. Анонсувала її так звана «заступник мера» Вікторія Калачова.

«Це найголовніший і найпатріотичніший захід, який має пройти цього року в Маріуполі», - заявила пособниця окупантів, яка є колишньою депутаткою Маріупольської міської ради від «ОПЗЖ» та директором школи мистецтв «Зірки Приазов'я».

Вікторія Калачова є соратницею призначеного окупантами керувати зруйнованим містом ексдепутата Костянтина Іващенка.

Більшість території Маріуполя захоплена росіянами. На вулицях та у дворах міста лежать тіла вбитих окупантами містян. Скільки трупів ніхто не знає. За різними оцінками від 10 до 30 тисяч. У той же час посібники загарбників збираються провести марш з піснями про перемогу.

Олег Верлан

20 квітня, 2022