Під дією барбітуратів: у центрі Вінниці зупинили «хворого» водія

Новини Вінниці / Під дією барбітуратів: у центрі Вінниці зупинили «хворого» водія

Нещодавно у Вінниці на вулиці Соборній за порушення ПДР патрульні зупинили автомобіль Skoda Fabia. У 21-річного водія інспектори запідозрили ознаки наркотичного сп'яніння. Сьогодні, 20 грудня, у лабораторії підтвердили, що кермувальник вживав барбітурати.

Про це повідомляє патрульна поліція Вінницької області.

Коли автівку запинили поблизу магазина «Троянда», поліцейські помітили ознаки, то водія доставили до медичного закладу для перевірки. Висновок лікаря-нарколога наразі чітко вказує на препарати, які вживав водій.

На вінничанина патрульні склали протокол за ст. 130 (Керування транспортним засобом під впливом лікарських препаратів) та винесли постанову за ч. 1 ст. 122 (Порушення вимог дорожніх знаків) КУпАП.

Барбітурати — гіпноседативні препарати, які часто називають снодійними. Вони пригнічують центральну нервову систему і тому застосовуються в медицині як заспокійливі та снодійні (барбітал, етамінал-натрій), протисудомні лікувальні препарати (бензонал), а деякі (пентабарбітал, бутабарбітал) — в основному як допоміжні лікувальні препарати при загальній анестезії. Під дією таких «заспокійливих» ліків водій втрачає пильність.

Макс Мельник

20 грудня, 2023