Під час нічної атаки українські захисники знищили 41 з 48 ворожих «Шахедів»

Новини Вінниці / Під час нічної атаки українські захисники знищили 41 з 48 ворожих «Шахедів»

У ніч на 6 грудня Україну атакували 48 ударними БпЛА «Shahed-136/131». Українські захисники знищили 41 дрон.

Як повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ, безпілотники росіяни запускали з мису Чауда, що у Криму, та Курської області.

«Залучалась винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи Сил оборони України», - йдеться у повідомленні.

Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук подякував усім воїнам за захист повітряного простору і вкотре відзначив бойову роботу підрозділів мобільних вогневих груп Сил оборони України, адже більшість знищених «шахедів» на їх рахунку.

У Хмельницькій області повідомляли про вибух. Перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін повідомив, що наразі про постраждалих інформація не надходила.

Через атаку дронів у Харківській області пошкоджено критичну інфраструктуру та зруйновано будинок. У с. Липці, за словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, зруйновано житловий будинок, є пошкодження критичної інфраструктури.

Внаслідок падіння уламків одного зі збитих дронів в Очакові на Миколаївщині сталася пожежа в складській будівлі на території бази відпочинку. Її вже ліквідували. А у Баштанському районі, у Снігурівці, внаслідок падіння уламків БпЛА загорілися будівля СТО та будівля шиномонтажної станції, які були оперативно ліквідовані.

«Також пошкоджено приватне домоволодіння. Постраждалих немає», - зазначив голова ОВА Віталій Кім.

Олег Верлан

6 грудня, 2023