Під час нічної атаки сили ППО збили 18 з 20 російських дронів: пожежу у Кременчуку ліквідували

Новини Вінниці / Під час нічної атаки сили ППО збили 18 з 20 російських дронів: пожежу у Кременчуку ліквідували

У ніч на 1 листопада російські окупанти завдали удару по об’єктах критичної інфраструктури та військових об’єктах, застосувавши ударні безпілотники типу «Shahed-136/131» та керовану авіаційну ракету Х-59.

Як повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ, загалом збито 18 із 20 ударних дронів, а знищено керовану авіаційну ракету Х-59.також

«Район пуску Х-59 та частини «Шахедів» – Курська область рф, решта ворожих ударних БпЛА атакували з південно-східного напрямку – Приморсько-Ахтарськ рф. Під час нічної атаки у більшості регіонів України було оголошено повітряну тривогу. Ударні БпЛА знищувались за маршрутами слідування тактичною авіацією, зенітними ракетними підрозділами, а також мобільними вогневими групами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України», - йдеться у повідомленні.

Однією з цілей загарбників був Кременчуцький НПЗ, який вони методично знищували ще на початку війни. У Полтавській ОВА підтвердили, що росіяни близько опівночі знову вдарили по нафтопереробному заводу у Кременчуці.

«Виникла пожежа, її ліквідували рятувальники. Ситуація контрольована. Попередньо без постраждалих. Підприємство не працює. Усі відповідні служби на місці», - зазначають у ОВА.

Було «гучно» біля Старокостянтинова Хмельницької області.

Олег Верлан

1 листопада, 2023