Під час комендантської години в автівці на Вінниччині поліція знайшла мішок з канабісом

Новини Вінниці / Під час комендантської години в автівці на Вінниччині поліція знайшла мішок з канабісом

Близько опівночі у місті Бар Вінницької області правоохоронці зупинили Volkswagen. Через нервозність одного з чоловіків у салоні вони вирішили оглянути автівку та знайшли у багажнику мішок з канабісом.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 9 липня зупинили автомобіль за порушення комендантської години на одній з вулиць міста близько 23.35. Транспортний засіб належить 23–річному місцевому жителю.

У салоні автівки перебувало двоє чоловіків. Під час спілкування з водієм поліцейські помітили, що йог пасажир помітно нервує. Тому вирішили перевірити, що перевозять уночі.

Під час огляду у багажнику поліцейські виявили мішок з сухими рослинами конопель, які належать 34–річному пасажиру транспортного засобу. Чоловік вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочини.

Вилучені заборонені речовини направлені на експертизу.

Попередньо, за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), за що передбачено до 5 років обмеження волі.

Після проведення експертиз буде визначена остаточна правова кваліфікація дій правопорушника.

Щодо порушення комендантської години, то і через майже 5 місяців існування обмежень адміністративні санкції за це не передбачені.  

Макс Мельник

11 липня, 2022