П’ять «мінувань» будинку в поліції Вінниччини не пов’язують з конкретним мешканцем, але кажуть про «фатум» проспекту Космонавтів

Новини Вінниці / П’ять «мінувань» будинку в поліції Вінниччини не пов’язують з конкретним мешканцем, але кажуть про «фатум» проспекту Космонавтів

У другій половині січня Вінниця опинилася серед тих міст, в яких доволі часто шукали вибухівку. Повідомлялось про «мінування» навчальних закладів, ТРЦ та житлових будинків. Один з них «мінували» п’ять разів. У мережі таку кількість пов’язують з одним з мешканців – стрімером «Папічем». Проте у вінницькій поліції такий зв'язок заперечують, наголошуючи на тому, що скоріше слід казати про «фатум» проспекту Космонавтів, де саме «мінували» декілька багатоповерхівок.

Нагадаємо, перше повідомлення про мінування будинку №43 по пр. Космонатів надійшло 19 січня. Вдруге – 20-го, потім 23 січня, а далі щодня.

Мешканець «небезпечної» хрущовки Олександр Стрєльцов розповів «Суспільному», що шукають вибухівку приблизно 40 хвилин, нічого не знаходять. Він каже, що у будинку мешкає стример Віталій Цаль на прізвисько «Папіч», і припускає, що «увага» саме через нього, адже «перше повідомлення надійшло саме на його адресу».

«Це не його провина. Це хтось йому чи то помста, чи то хайп. Перший виклик був особисто до нього», — розповідає Олександр Стрєльцов.

Віталій відмовив журналістам у спілкуванні, але на своєму YouTube-каналі, відповідаючи на питання глядачів під час чергового стріму, сказав, що можливо, його «замінували… для хайпу». Цікаво, то кому вигідний хайп?..

«Незручно було, що пізно ліг спати... Температура була -4, -5. У таку погоду можу захворіти... Мене за компанію "мінують". Якусь інфу я для себе дізнався, спілкуючись із поліцейськими. Ті, хто здогадуються мене включати у список замінованих, вони мене просто не знають. Це точно не мої постійні глядачі. Це сто відсотків. Бо в них інфа про мене така, яка… Ну, постійні глядачі знають це про мене, а вони не знають про мене», — сказав Віталій Цаль.

Також він сказав, що і під час цього стріму вибухотехніки вчергове перевіряли інформацію про замінування.

Втім, навіть у самій багатоповерхівці мешканець не настільки популярний. Багато сусідів його не знають. Про 30-річного чоловіка, який у мережі позиціонує себе під псевдоніми «Arthas» та «Папіч» відомо, що він - український російськомовний стример. Отримав популярність завдяки високому рівню гри в Dota 2. Ексстример платформи Twitch нині веде прямі трансляції на власному каналі на платформі YouTube і веде другий канал, де транслює інтернет-казино та покер.

У відділі комунікації поліції Вінницької області пояснили NaПарижі, що наразі автора хибних повідомлень про мінування не вирахували, проте слідство не вважає, що повідомлення пов’язані зі стриміром, адже вони стосувались також інших багатоповерхівок. Інша справа – «мінували» житлові будинки саме на Космонавтів. Тож можна казати про певну «пристрасть» до проспекту.

Олег Верлан

27 січня, 2022