П’яний викрав автівку та проїхав пів Вінниччини: зупинили на блокпосту

Новини Вінниці / П’яний викрав автівку та проїхав пів Вінниччини: зупинили на блокпосту

У Ладижині 2 вересня поліцейські розшукали 31-річного правопорушника, який незаконно заволодів автомобілем пенсіонера. Коли викрадача перевірили, в його організмі виявили 2,89 проміле алкоголю.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, про зникнення ВАЗ-2107 правоохоронці дізнались від 62-річного жителя с. Ситківці Райгородської сільської громади. Чоловік залишив автомобіль біля готелю у Ладижині.

Згодом з’ясувалось, що п’яний правопорушник побачив відчинений транспортний засіб на парковці та, скориставшись відсутністю власника, з’єднав два дроти замикання, сів за кермо і поїхав… Швидко.

Інспектори УПП у Вінницькій області ДПП по орієнтуванню встановили зловмисника на блокпосту поблизу с. Махнівка Хмільницького району. Причетним до злочину виявився 31-річний житель Житомирщини.

Результат освідування викрадача показав наявність алкоголю у його організмі 2,89 проміле. Приходить до тями він в ізоляторі тимчасового тримання.

Автомобіль поміщений на арештмайданчик.

За цим фактом слідчими розслідується кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає до 5 років ув’язнення.

Макс Мельник

4 вересня, 2023