Перші місяці війни Україна вистояла завдяки вітчизняній зброї. Постачання від партнерів почались після потоплення «Москви» - керівник «Укроборонпрому»

Новини Вінниці / Перші місяці війни Україна вистояла завдяки вітчизняній зброї. Постачання від партнерів почались після потоплення «Москви» - керівник «Укроборонпрому»

Переломним моментом для постачання Україні важкої зброї генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв називає 13 квітня 2022-го, коли українська ракета «Нептун» потопила крейсер «Москва» в Чорному морі.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Дім».

«Що я відчув? Я відчув гордість за український оборонно-промисловий комплекс, за те, що ми можемо і виробляємо ту зброю, яка топить найбільші кораблі країни-агресора, країни-окупанта, країни, яка на нас напала. І після цієї події наші партнери почали давати нам зброї, - розповів Юрій Гусєв. - Тому що в перші місяці, можна сказати, Україна вистояла завдяки українській зброї. І, власне, після того, як вже була звільнена Київська, Сумська області, ми почали отримувати великі партії важкого озброєння, яке допомагає нам зараз звільняти інші території. І це дуже важливо».

Олег Верлан

24 квітня, 2023