«Переможний» плакат із зображенням оленя та фінського солдата прикрасив багатоповерхівки у Вінниці?

Новини Вінниці / «Переможний» плакат із зображенням оленя та фінського солдата прикрасив багатоповерхівки у Вінниці?

У Вінниці багатоповерхівки прикрасили плакатами до Дня Перемоги, використавши при цьому ескізи фінів - союзників фашистської Німеччини у Другій Світовій війні.  Вінничан зі святом «вітає» фінський солдат, олень та вірші про боротьбу з фашистами за полярним кругом російською мовою

У Вінниці до Дня Перемоги багатоповерхівки прикрасили плакатами, використавши при цьому ескізи фінів - союзників фашистської Німеччини у Другій Світовій війні. Вінничан зі святом «вітає» фінський солдат, олень та вірші про боротьбу з фашистами за полярним кругом російською мовою.

Про це на сторінці спільноти "Вінниця цікава" в соціальній мережі написав блогер та шоумен Олександр Шемет.

«Недавно у Вінниці з‘явилися витвори дизайнерів, які на блакитному оці (полі - ред.) використовували символіку третього рейху. Вони не одинокі. Знімок цього фінського солдата, зроблений 4 травня 1944 року, знайшли в фотоальбомі «Warrior of Lapland». В руках фінський солдат тримає автомат Suomi KP/31. Фінляндія підписала угоду про перемир'я з СРСР лише у вересні 1944, а до того була союзником Німеччени. Хоча тут можна подумати, що війна взагалі велась між людьми і... оленями», - повідомляє блогер.

Тему війни між людьми та «оленями» підтримав один з дописувачів. В коментарях він зазначає, що складається враження, що залишились одні «олені».

Від редакції. Де саме шанований вінничанами О.Шемет на плакаті розглядів «символіку третього рейху», залишається загадкою. Як і те, де саме Вінницю «прикрасили» плакатами з фіном та оленем. Насправді такі плакати з’явилися у російській автономії Комі. Проте після галасу у пресі, їх зняли, а в місцевому управлінні культури визнали помилку.

Новини Вінниці / «Переможний» плакат із зображенням оленя та фінського солдата прикрасив багатоповерхівки у Вінниці?
Марина Карабай

6 травня, 2020