Переховувався 10 років: на Вінниччині судитимуть підозрюваного у жорстокому вбивстві пенсіонерки

Новини Вінниці / Переховувався 10 років: на Вінниччині судитимуть підозрюваного у жорстокому вбивстві пенсіонерки

Протягом 10 років у бігах перебував чоловік, який розшукувався правоохоронними органами за вчинення вбивства з метою пограбування 79-річної жительки села Куни Гайсинського району. Наразі він затриманий і предстане перед судом.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, з оселі жінки зловмисник викрав 1497 грн.

«Прокурором Вінницької обласної прокуратури передано до суду обвинувальний акт стосовно 48-річного жителя Тернопільської області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 187 (розбій), п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство)), - йдеться у повідомленні.

Слідством установлено, що 28 серпня 2013 року чоловік приїхав з Тернополя до с. Куна Гайсинського району, де зустрів 79-річну місцеву мешканку. Гість розповів «байки» про себе, видумані обставини свого приїзду до села, а потім, зловживаючи довірою пенсіонерки, залишився проживати у неї в будинку.

За час спільного проживання зловмисник дізнався про матеріальні статки хазяйки та, оскільки не мав джерел для існування, а працювати не хотів, вирішив відібрати все у старенької.

Геніальний план збагачення гість реалізував 1 вересня 2013-го. Перебуваючи в будинку, чоловік силоміць зв’язав пенсіонерці руки та почав бити кулаками по голові та обличчю, щоб дізнатися, де приховуються гроші.

Після чергової відмови зловмисник наніс їй кілька ударів тупим твердим предметом по голові, від яких жінка померла на місці події.

Далі зловмисник обшукав будинок небіжчиці та заволодів мобільним телефоном, годинником й коштами у сумі 1 497 грн. Швидко все витратив.

Чоловіку вдалося непомітно залишити будинок та переховуватися від органів досудового розслідування впродовж 10 років, аж до його затримання під час проведення оперативно-розшукових заходів. За вчинення інкримінованих злочинів передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.