«Перегрупування» деморалізує росіян: два українських танки знищили десяток російських

Новини Вінниці / «Перегрупування» деморалізує росіян: два українських танки знищили десяток російських

Об’явлене російськими військовими відведення підрозділів з півночі України для перегрупування та подальшого наступу суттєво деморалізує звичайних окупантів. Паралельно українська армія знешкоджує військову техніку та живу силу загарбників. Інколи трапляються цікаві випадки.

У Дмитрівці Київської області українські військові знищили повітряно-десантний батальйон противника. Двома танками ЗСУ ліквідували 10 танків російських окупантів.

Про це під час брифінгу повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

«Вибивали вдало, звільнили понад 30 населених пунктів. Є героїчні епізоди дій наших військ. Зокрема, в селищі Дмитрівка два наших танки викотилися на посилену танкову роту противника, а це: 10 танків, повітряно-десантний батальйон противника. В результаті два наших танки знищили 10 танків ворога. І чисельну кількість БМД противника, яка є на озброєнні десантників. Знищено майже посилений батальйон. Це видатний приклад звитяги й військового професіоналізму», - розповів Арестович.

Оскільки в ЗСУ не чекають «відходу» окупантів, а вибивають їх, і росіяни несуть суттєві втрати, то у керівництві ЗС РФ почали навіть вводити резерви «для оборони». Такий факт зафіксовано у Сумській області.

«Противник вводить з Курської області сюди (Конотопський район - ред.) певну кількість військ, але це не спроба створити ударне угруповання. Ці війська не становлять загрози ні Сумам, ні Чернігову, ні Києву та іншим містам у цих трьох областях. Це просто заслони, щоб Збройні Сили України їх не знищили, коли вони відходять у бік кордону», - сказав Арестович.

За його словами, сьогодні вночі - 2 квітня - українські військові завдали потужного удару по одній з колон російських військ, які заходили на українську територію.

«В результаті там утворилася така собі «Чорнобаївка», - підсумував радник глави ОП.

Олег Верлан

2 квітня, 2022