Перед Трійцею викрадав з могил огорожі: на Вінниччині затримали пенсіонера, який «працював» на пункт прийому металобрухту заради спиртного

Новини Вінниці / Перед Трійцею викрадав з могил огорожі: на Вінниччині затримали пенсіонера, який «працював» на пункт прийому металобрухту заради спиртного

На кладовищі у с. Степанки Копайгородської громади з могил померлих почали зникати металеві огорожі. Про це 6 червня повідомив поліцію житель Жмеринки, який приїхав на Трійцю до села. Правоохоронці розшукали зловмисника.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, правопорушником виявися 62-річний чоловік, який зловживає алкоголем. Попередньо встановлено, що зловмисник огорожі здав у пункт прийому металолому.

З’ясувалось, що житель Жмеринського району викрав з могил металеві огорожі вагою близько 300 кг, після чого їх здав до одного із пунктів прийому металобрухту.

Слідчими вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру.

Достеменно відомо про крадіжку з двох могил.Наразі поліцейські перевіряють причетність правопорушника до скоєння інших злочинів.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 297 КК України (наруга над могилою, іншим місцем поховання). За таке правопорушення передбачено покарання до 7 років позбавлення волі.

Макс Мельник

7 червня, 2023