Пентагон вважає, що Росія кинула в Україну майже 100% боєздатної армії. Чи не перебільшують, аби не втручатись?

Новини Вінниці / Пентагон вважає, що Росія кинула в Україну майже 100% боєздатної армії. Чи не перебільшують, аби не втручатись?

За даними Міністерства оборони США, Росія задіяла в Україні майже 100 відсотків своєї бойової потужності.

Про це повідомляє CNN.

Як заявив високопоставлений представник Пентагону, Росія зосередила в Україні майже 100% своєї бойової потужності, яку заздалегідь підготувала і розгорнула на кордонах.

Також представник Міноборони заявив, що по території України за весь цей час було випущено 625 ракет.

Також чиновник сказав, що, хоча закриття повітряного простору над Україною все ще оскаржується, США оцінюють, що у президента України Володимира Зеленського є «переважна більшість його літаків», а також зенітна зброя для захисту українського повітряного простору.

За 11 днів після початку вторгнення в Україну Росія завела до нашої країни вже близько 95% із приблизно 170 000 військовослужбовців, дислокованих уздовж українського кордону в РФ та Білорусі. Таким чином, резерв російських військ на кордоні з Україною становить менше 9 тисяч осіб.

Спробуємо перекласти на людську мову. Так от, у Вашингтоні вважають, що резерви РФ майже вичерпано, у ЗСУ є літаки та ППО для оборони, тому втручатися немає сенсу, щоб не наражати себе на небезпеку.

Втім, російська пропаганда подає цю війну більш глобально – яке протистояння між Сходом та Заходом, Росією та Антиросією (вигадана назва України), за якою стоять Штати. А Штати бояться божевільних вчинків «Сходу».

Олег Верлан

7 березня, 2022