«Пекельний» Південь: ЗСУ влаштували окупантам «гарячий прийом» одразу в десятках місць на Херсонщині та Запоріжжі

Новини Вінниці / «Пекельний» Південь: ЗСУ влаштували окупантам «гарячий прийом» одразу в десятках місць на Херсонщині та Запоріжжі

Після постійних обстрілів Нікопольського району Дніпропетровської області окупантами через Каховське «море» у повітря «полетів» склад з боєприпасами, розташований поруч з Запорізькою АЕС в Енергодарі. Також «феєрверки» виникли у Скадовську, Бериславі, Чорнобаївці та інших куточках Херсонської області.

Приміром, СтратКом ЗСУ повідомляє, що у Скадовську українські військові вразили командний пункт окупантів. Також знищено кілька одиниць військової техніки. Також у ЗСУ зізнались, що вдарили по промзоні в Бериславі Херсонської області, а раніше по російських командних пунктах у Чорнобаївці.

«В Енергодарі було скупчення сил і засобів противника. І туди якось так вдало прилетіло. Кажуть, багато знищено сил і техніки. Тому не стріляйте по Нікополю, це погана справа, буде горе», - заявив радник голови ОП Олексій Арестович в ефірі «Фейгін Live».

Оперативне командування «Південь» у Facebook повідолмило, що ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ за минулий день виконали понад двісті вогневих завдань, в результаті чого окупанти втратили 111 солдатів і офіцерів.

Також була знищена гаубиця «Мста-Б», дві самохідні артилерійсько-мінометні установки «Нона-з», безпілотний літальний апарат «Елерон», а також 13 одиниць автомобільної техніки.

Розвідка підтвердила поразку командного і командно-спостережного пункту, а також шести складів з боєприпасами в Херсонському, Бериславському та Каховському районах.

Українська авіація на південному напрямку за день завдала десять ударів по ворогу, з них три вертолітних і сім із застосуванням бомбардувальників і штурмовиків. В ході вильотів уражено п'ять ворожих опорних пунктів, кілька скупчень живої сили і техніки противника в Херсонській області, а також два склади боєприпасів в Миколаївській і Херсонській областях.

Олег Верлан

21 липня, 2022