Педагогів-репетиторів Вінниці просять сплатити податки

Новини Вінниці / Педагогів-репетиторів Вінниці просять сплатити податки

До 1 травня викладачі та учителі Вінниці, які займалися репетиторством у 2017 році і не були зареєстровані, як фізична особа-підприємець, мають задекларувати доходи і заплатити податки.

До 1 травня  викладачі та учителі Вінниці, які займалися репетиторством у 2017 році і не були зареєстровані, як фізична особа-підприємець, мають задекларувати доходи і заплатити податки.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області.

Відповідно до п. 167.1 ст. 167 Податкового кодексу України дохід від надання репетиторських послуг оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків. Окрім того з такого доходу справляється військовий збір за ставкою 1,5 відсотки.

До переліку репетиторських послуг  належать, зокрема написання курсових, дипломних робіт, рефератів, підготовка до незалежного тестування, до вступу у навчальні заклади та допомога у виконанні домашніх завдань.

«Ви маєте включити суму винагороди до вашого річного оподатковуваного доходу та задекларувати його через подання до фіскальної служби, за місцем вашого проживання, декларації про майновий стан і доходи.

Нагадуємо про можливість отримання безоплатної  консультаційної допомоги щодо порядку заповнення декларації про майновий стан і доходи у Центрах обслуговування платників за місцем свого проживання», - йдеться в повідомленні.

Олеся РУЖИЦЬКА

Олег Верлан

5 лютого, 2018