Парламентський десант на Вінниччині: в ОДА засідав бюджетний комітет Ради

Новини Вінниці / Парламентський десант на Вінниччині: в ОДА засідав бюджетний комітет Ради

Сьогодні у Вінниці вперше відбулося засідання комітету Верховної Ради України з питань бюджету під головуванням Андрія Павелка.

Сьогодні, 20 квітня, у Вінниці вперше відбулося засідання комітету Верховної Ради України з питань бюджету під головуванням Андрія Павелка.

Про соціально-економічний розвиток регіону, проблеми та шляхи вирішення місцевих бюджетів говорили у приміщенні облдержадміністрації. У засідання приймали участь секретар комітету Володимир Шкварилюк, голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, представники Вінницької міської ради та керівники структурних підрозділів облдержадміністрацї. Також прибули на виїзне засідання народні депутати: Микола Кучер, Сергій Рудик, Іван Куліченко, Ярослав Маркевич і Хвича Мепарішвілі.

Обговорювались також і перспективи розвитку у сфері транспорту та дорожньої інфраструктури на Вінниччині.

"Завдяки активному сприянню бюджетного комітету в 2017 році було запроваджено Державний дорожній фонд, який передбачає субвенції місцевим бюджетам на будівництво, ремонт та утримання місцевих доріг. Продовжено дію експерименту з фінансового забезпечення розвитку автомобільних доріг Вінниччини, саме тому у Вінниці відбувається виїзне засідання комітету", - зауважив голова комітету.

Розповідаючи про ситуацію з місцевими бюджетами, директор департаменту фінансів Вінницької ОДА Микола Копачевський підкреслив, що Вінниччина має найбільш розгалужену систему місцевих бюджетів в Україні.

«Бюджетна система Вінницької області налічує в собі обласний бюджет, 27 районних, 6 бюджетів міст обласного значення, 34 бюджети об’єднаних територіальних громад та 575 сільських та селищних бюджетів. Таким чином, це є найбільш розгалужена система місцевих бюджетів в Україні. Саме добровільне об’єднання територіальних громад дає можливість максимально сконцентрувати в одному бюджеті фінансові ресурси та спільно розв’язувати всі ті проблеми, які постають перед сільськими територіями», - наголосив Микола Копачевський.

Після засідання представники комітету ознайомилася з роботою «Прозорого офісу», що знаходиться на першому поверсі Вінницької міської ради і "Цілодобової варти", що на 9-му. А також із обласним керівництвом гості вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні - поклали квіти до пам'ятного знака Небесній сотні та загиблим воїнам АТО і Меморіалу Слави.