Отруєння у Тульчині: в Держпраці надали висновок по груповому випадку

Новини Вінниці / Отруєння у Тульчині: в Держпраці надали висновок по груповому випадку

Через п’ять місяців в управлінні Держпраці у Вінницькій області визнали випадок отруєння у ТЦ «Європейський» у Тульчині груповим нещасним випадком пов’язаним з виробництвом. Можна сподіватися, що це лише проміжний результат, а фінал історії із п’ятьма постраждалими внаслідок застосування щурячої отрути у торговому центру.

Через п’ять місяців в управлінні Держпраці у Вінницькій області визнали випадок отруєння у ТЦ «Європейський» у Тульчині груповим нещасним випадком пов’язаним з виробництвом. Можна сподіватися, що це лише проміжний результат, а  не фінал історії із п’ятьма постраждалими внаслідок застосування щурячої отрути у торговому центру.

В управлінні нагадали події 28 вересня 2019 року. Тоді п’ятеро працівників магазину ТОВ «Фора» вранці, відкриваючи двері, відчули їдкий сморід. Вже через 15 хвилин в усіх погіршився стан здоров’я. продавці почали скаржитися на нудоту, печію в горлі, їм стало важко дихати, почав терпнути язик.

Співробітники ТЦ «Європейський», де розташований магазин, зазначили, що напередодні у підвальному приміщенні торгівельного центру проводилася дератизація та дезінсекція. Вони припустили, що саме через стало погано людям.

Бригадою швидкої медичної допомоги усі постраждалі були госпіталізовані до Тульчинської райлікарні. Відповідно до висновку лікарської консультативної комісії, пацієнтам довелося лікуватися, адже діагноз «Токсична дія препарату «Евазід Мекс» (діюча речовина амітраз)» потребував перебування у стаціонарі.

«За висновком комісії зі спеціального розслідування, у зв’язку з тим, що груповий нещасний випадок (отруєння) з п’ятьма працівниками магазину ТОВ «Фора» стався під час виконання трудових обов’язків, у робочий час, на підставі підпунктів 1, 2, 3 пункту 52 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 №337, нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом. Складено акти форми Н-1/П на кожного з потерпілих», - зазначають в управлінні 29 січня.

Що далі? Чи чекати притягнення відповідальних за отруєння до покарання?

Макс Мельник

29 січня, 2020