Освятили новий храм української церкви на Вінниччині

Новини Вінниці / Освятили новий храм української церкви на Вінниччині

У селищі Муровані Курилівці, відбулося урочисте освячення нового храму на честь Святителя Миколая Чудотворця.

Митрополит Вінницький і Тульчинський Михаїл провів освячення храму, звершивши першу Божественну літургію. Під час освячення було звершено Хресний хід навколо храму зі святими мощами, що підкреслило урочистість і духовну важливість цієї події. Віряни та священики, які зібралися на церемонію, молилися за воїнів, що захищають Україну, за владу та за спокій душ усіх полеглих воїнів і невинно вбитих.

Храм на честь Святителя Миколая Чудотворця стане важливим духовним центром для місцевих жителів. Відтепер парафіяни зможуть регулярно брати участь у богослужіннях, знаходити підтримку та духовну опору у важкі часи.

Згідно з інформацією, опублікованою на сайті Вінницько-Тульчинської єпархії ПЦУ, освячення нового храму є важливою подією не лише для селища Муровані Курилівці, але й для всієї Вінниччини. Це свідчить про розвиток та зміцнення православної віри в регіоні.

Місцеві священики підкреслили, що новий храм сприятиме духовному зростанню громади та підтримці тих, хто потребує допомоги й молитов. Храм стане місцем, де кожен зможе знайти спокій, розраду та зміцнити свою віру.

Освячення храму та перша Божественна літургія зібрали велику кількість вірян, що є свідченням високої значущості цієї події для місцевої громади. Люди з радістю брали участь у молитвах і висловлювали подяку за можливість мати новий духовний осередок у своєму селищі.

 

Михайло Білик

17 червня, 2024