«Ось-ось видохнуться»: у MI6 визначили, коли ЗСУ краще контратакувати

Новини Вінниці / «Ось-ось видохнуться»: у MI6 визначили, коли ЗСУ краще контратакувати

У найближчі кілька тижнів росіяни мають знову взяти операційну паузу. В британській розвідці вважають, що цей час можна використати для контрнаступу української армії.

Про це заявив глава британської розвідки Річард Мур, повідомляє Sky News.

«Я думаю, що вони (росіяни - ред.) ось-ось видихнуться. Я думаю, що наша оцінка полягає в тому, що росіянам буде все важче постачати «робочу силу» протягом наступних кількох тижнів», - сказав він.

Річард додав, за останні кілька тижнів військові експерти заявили, що жертви з обох сторін стають неприйнятними і можуть призвести до уповільнення конфлікту.

Проте, на його думку, настає переломний момент у війні Росії проти України.

Є також інші фактори. Наприклад, засновник «Східної правозахисної групи» Павло Лисянський сказав, що примусова мобілізація почалася ще в 2021 році, коли чоловіків відправляли на так звані збори. Це дозволило окупантам зібрати дані про близько 50 000 резервістів, щоб протягом 22-23 лютого 2022 року їх швидко мобілізувати.

«За нашими даними, випадків примусової мобілізації було понад 100 000. Але не потрібно думати, що всі вони були відправлені на фронт. На кінець квітня було 23 000 загиблих саме серед примусово мобілізованих. Це страшна цифра», - зазначив Лисянський.

Тобто чверть мобілізованих чоловіків з ОРДЛО загинули. Тому тепер росіяни намагаються мобілізувати жителів окупованих районів, агітують підписувати контракт співгромадян навіть на пляжах у РФ і через оголошення пошуку роботи.

Олег Верлан

21 липня, 2022