Операція «Нерест»: на Вінниччині упіймали майже півсотні рибаків-порушників

Новини Вінниці / Операція «Нерест»: на Вінниччині упіймали майже півсотні рибаків-порушників

Щовесни в усіх регіонах проводиться операція «Нерест». У ній беруть участь екологи, працівники рибного господарства та правоохоронці. Вона стартувала 28 березня й триватиме до 9 червня.

Щовесни в усіх регіонах проводиться операція «Нерест». У ній беруть участь екологи, працівники рибного господарства та правоохоронці. 
Вона стартувала 28 березня й триватиме до 9 червня. На цей час у Вінницькій області учасники рейдів затримали 49 рибаків-правопорушників. Як повідомив відділ комунікації обласної поліції, у наших земляків, що здійснювали браконьєрський вилов риби, вилучено: один човен, 41 сітку та понад 10 інших знарядь лову – «фаток», «екранів», а також 110 кг коропів, карасів та інших видів незаконно виловленої риби. На 42 правопорушників складено адміністративні протоколи за ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

А щодо одного з них відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Йдеться про 49-річного мешканця Іллінецького району. Він на водосховищі встановив 5 сіток, у які потрапило понад сто коропів, сомів тощо. Екологи разом з правоохоронцями підрахували, що цей спритник наніс збитків на 3,5 тис. грн. Йому доведеться не лише їх відшкодувати, а й відповідати за скоєне у суді. Його можуть оштрафувати на чималу суму – до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян чи навіть на 3 роки обмежити волю. А разом з тим, звісно, конфіскують сітки та човен.


 

Юрій Ярмощук

19 квітня, 2018