Операція ФСБ «Холера». Україну хочуть звинуватити у застосуванні «бактеріологічної зброї», щоб провести мобілізацію

Новини Вінниці / Операція ФСБ «Холера». Україну хочуть звинуватити у застосуванні «бактеріологічної зброї», щоб провести мобілізацію

З початку року російські пропагандисти кричали про «бойових гусей», «бойових кажанів», і у цю нісенітницю там вірять. Аби нарешті підкріпити наративи «фактами», у прикордонних регіонах РФ почали підготовку до епідемію холери. Звісно ж, розповсюдження інфекції «прив’яжуть» з міфічними американськими біолабораторіями.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що в Росії готуються до мобілізації 9 травня. Тривають підготовчі заходи.

«Зараз «Росрезерв» почав звіряти, що насправді є у них в наявності і підраховувати, що вони можуть видати за мобілізаційними нарядами», - сказав Буданов, відповідаючи на питання «НВ» про плани Росії.

Проте вже протягом місяця у центральній частині РФ підпалюють військкомати. За різними джерелами згоріло до десятка будівель у різних областях. Тобто далеко не всі хочуть зараз призиватися. Але Росія потребує додаткового «гарматного м’яса». Поки триває збір добровольців.

У розвідці наголошують, що за планом з кожного федерального округу, окрім Москви та Санкт-Петербургу, щотижня мають набирати по 200 добровольців.

Кампанію активізується за Уралом через низький рівень життя на периферії. Сибіряки-контрактники мають відновити втрати особового складу підрозділів. Також планується формування кількох нових підрозділів.

Для мотивування до проходження служби з «добровольцями» проводяться агітаційні заходи. Зокрема, повторюються традиційні російські наративи про «колективний Захід» та «неіснуючу Україну». Також обіцяється підвищене матеріальне забезпечення та пільги. Більше, ніж є зарплатня у депресивних регіонах.

Нагадаємо, що російське окупаційне командування вже використало не менше 95% підготовлених БТГр і цього все одно виявилось недостатнім для досягнення «успіху» у війні з Україною.

Оскільки контрактники можуть не закрити усі «діри», мобілізацію вважають нагальним питанням, яке вирішить постачання живої сили з червня. Через те, що мотивація строковиків нині відсутня, потрібна операція «Холера». Вона має «надихати на помсту». Знову ж повторюється сценарій перед 2-ою чеченською війною з вибухами.  

Олег Верлан

2 травня, 2022