Операція «Dragonfly»: у ССО розповіли про наслідки «бавовни» на окупованих росіянами аеродромах

Новини Вінниці / Операція «Dragonfly»: у ССО розповіли про наслідки «бавовни» на окупованих росіянами аеродромах

Вночі та зранку 17 жовтня на двох аеродромах в окупованих Бердянську та Луганську палала російська військова техніка та детонували боєприпаси. Наразі у Силах спецоперацій прокоментували «гучні» події.

Нагадаємо, в окупантів та зрадників у Бердянську була справжня істерика. Там навіть вказували, що наслідки «бавовни» одні з найжахливіших з початку війни.

Наразі відомо, що «просмаження» ворожих аеродромів в Бердянську та Луганську розроблялось як операція «Dragonfly». Українською «бабка», російською «стрекоза».

За останніми даними ССО у Бердянську та Луганську знищено:

✔️дев’ять гелікоптерів різних модифікацій;

✔️спеціальна техніка, яка знаходилася на аеродромах;

✔️пускова установка ППО;

✔️склад боєприпасів;

✔️пошкоджено злітні смуги аеродромів.

«Склад боєприпасів у Бердянську детонував до 4 ранку. Детонація у Луганську тривала до 11 ранку. Втрати у живій силі противника складають десятки загиблими та пораненими. Тіла досі дістають з-під завалів», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що аеродром у Бердянську використовувався окупантами як основна база для гелікоптерів, якими наносились удари по прифронтовій смузі. Там розташовувався великий парк вертолітної техніки, зокрема Ка-52 і мі-8, а також Мі-28 і Мі-24. Пошкоджено також ЗРПК «Панцир С2».  

Олег Верлан

17 жовтня, 2023