Олексія Химченка призначили новим прокурором Вінницької області

Новини Вінниці / Олексія Химченка призначили новим прокурором Вінницької області

Новим головним прокурором Вінниччини став 38-річний Олексій Химченко. Раніше він займав посаду першого заступника керівника Одеської обласної прокуратури.

О.Химченко народився 4 вересня 1985 року. У 2007 році закінчив Одеську національну юридичну академію.  Роботу в органах прокуратури розпочав у 2007 році на посаді слідчого прокуратури Приморського району м. Одеси.

За час роботи в органах прокуратури працював помічником та заступником прокурора Приморського району Одеси, керівником Одеської місцевої прокуратури № 3, прокурором Одеської місцевої прокуратури № 2, керівником Київської місцевої прокуратури № 7 та Шевченківської окружної прокуратури Києва, заступником керівника Одеської обласної прокуратури.

 З 28 вересня 2021 року – перший заступник керівника Одеської обласної прокуратури.

У січні було засуджено кривдника Химченка через бійку у центрі Одеси. В одеській пресі звернули увагу на те, що прокурор побудував собі дачу (268 кв.м) в селі Молодіжне Одеської області на орендованій землі (256 кв. м). Також Олексій мав квартиру в 113 «квадратів»" в Одесі. У 2016 році пересувався Химченко на Toyota Prado, а його дружина — на BMW MINI. У місцевих активістів були до нього питання після Революції гідності через нібито зв’язки з Ківаловим та переслідування учасників Майдану.