Окупанти накопичили в Криму понад 800 ракет для енергетичного терору - ОК «Південь»

Новини Вінниці / Окупанти накопичили в Криму понад 800 ракет для енергетичного терору - ОК «Південь»

На окупованому Кримському півострові ворог зберігає понад 800 ракет. Такий запас загарбники накопичили для енергетичного терору цієї зими.

Про це повідомила керівниця обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

Опираючись на дані Головного управління розвідки в ОК «Південь» заначили, що в окупованому Криму ворог розмістив значний військо-ресурсний центр.

«Зокрема, ракети типу «Калібр» якраз там зосереджені, ракети типу «Онікс» також запускаються з Кримського півострову. Потенціал ворог накопичує - це очевидно», - заявила Гуменюк.

За її словами, ракети повітряного базування розосереджені у місцях, де можна їх завантажувати у літаки.

Нагадаємо, до енергетичного терору РФ вдавалась і минулої зими. Тоді у жовтні російські терористи почали масовані атаки на енергетичну інфраструктуру України. Мільйони споживачів по всій території нашої країни лишились без електропостачання. Ворог активно атакував міста ракетами та безпілотниками, які завдавали значної шкоди енергетичним об'єктам. На жаль, інфраструктуру повністю відновити не вдалось.  

Олег Верлан

16 листопада, 2023