Окупанти хочуть перекинути під Харків розвідувальні станції «Пенициллин». У ЗСУ розпочнуть за ними «полювання»

Новини Вінниці / Окупанти хочуть перекинути під Харків розвідувальні станції «Пенициллин». У ЗСУ розпочнуть за ними «полювання»

Генеральний штаб ЗСУ відзвітував, що за 28 днів війни ворог в боях проти Збройних Сил України втратив уже 15 машин спеціального призначення, зокрема системи радіоелектронної боротьби або ж радіотехнічної розвідки.

Але схоже, що скоро перелік знищеної спеціальної техніки противника стане ще ширшим. За даними Defence Express, противник хоче перекинути на Харківський напрямок для контрбатарейної боротьби чотири автоматизовані комплекси артилерійської розвідки 1Б75 «Пенициллин», що входять до складу частин 6-ої армії Західного військового округу.

Ймовірно, що агресор має намір задіяти свої станції «Пенициллин» для коригування крупнокаліберних гармат «Малка», на факт перекидання яких Генштаб ЗСУ на днях вказував в одному із своїх зведень.

Росіяни у довоєнних матеріалах вказували, що начебто дальність дії станцій «Пенициллин» може сягати 25-50 км. Але такі ТТХ можна поставити під сумнів хоча б тому, що в пропаганді довоєнних часів росіяни стверджували, що «Пенициллин» – це дуже грізна для артилерії армії США станція.

Відповідно, цілком можемо передбачити – як тільки росіяни притягнуть на лінію фронту свої «Пенициллини», вони ж одразу стануть зручною ціллю для артилерії Збройних Сил України.

Зазначимо, за даними Харківської міської ради, «за 28 днів війни російські війська зруйнували в Харкові 1143 об’єкти інфраструктури, з них 998 – житлові будинки». Комунальні служби та волонтери відновлюють зруйновані будівлі, наскільки це можливо. А комунальні підприємства міста постійно працюють, щоб забезпечити харків’ян теплом та водопостачанням.

Олег Верлан

23 березня, 2022