Огляд бойових дій за 901-шу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 901-шу добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби зафіксовано 124 бойових зіткнення.

Минулої доби українські позиції та населені пункти зазнали інтенсивних атак з боку російської армії. Противник здійснив п’ять ракетних ударів, застосувавши 18 ракет, завдав 65 авіаційних ударів, у яких було використано 107 керованих авіабомб, а також здійснив 4673 обстріли, зокрема 129 з них – із застосуванням реактивних систем залпового вогню.

Ворог завдавав авіаударів по населених пунктах у Сумській, Харківській, Донецькій та Запорізькій областях. Найбільш інтенсивні бої розгорталися на Харківському, Куп’янському, Лиманському та інших напрямках.

На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії, що призвело до п’яти бойових зіткнень в районі Вовчанська. Куп’янський напрямок став епіцентром десяти ворожих атак, які українські воїни успішно відбили біля Піщаного, Берестового та Глушківки.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 21 штурмову дію окупантів в районах Макіївки, Невського, Новосадового та в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку було відбито вісім атак поблизу Івано-Дар’ївки, Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 11 спроб прориву в районах Часового Яру, Калинівки та Іванівського.

Водночас на Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив вісім атак, зосереджуючи свої зусилля в районах Залізного, Дружби та Нью-Йорка.

На Покровському напрямку відбулося 41 бойове зіткнення, де ворог зосередив свої сили в районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового та інших населених пунктів.

На Курахівському напрямку українські війська стримували шість атак противника в районі Костянтинівки.

Важкі бої тривали також на Времівському та Оріхівському напрямках, де ворог зазнав невдачі, намагаючись прорвати оборону в напрямках Водяного, Рівнополя, Малої Токмачки та Новоданилівки.

Загалом, минулої доби українські Сили оборони завдали дев’ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки ворога, уразили два пункти управління, три артилерійських системи, склад боєприпасів та три важливі об’єкти противника.

Втрати російських військ за добу склали 1080 осіб. Крім того, наші воїни знищили три танки, п’ять бойових броньованих машин, 65 артилерійських систем, три реактивних системи залпового вогню, один засіб ППО, 73 безпілотники, одну крилату ракету, 66 автомобілів та одну одиницю спецтехніки.

 

Михайло Білик

12 серпня, 2024