Огляд бойових дій за 899-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 899-ту добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби зафіксовано 90 бойових зіткнень.

Минулої доби агресор здійснив два ракетних удари, 71 авіаудар, скинувши 91 керовану авіаційну бомбу, а також провів понад 4800 обстрілів, з яких 170 були із застосуванням реактивних систем залпового вогню. Російські війська завдавали авіаударів по населених пунктах на Сумщині, Донеччині, Запоріжжі та Херсонщині, намагаючись зламати опір українських військових і зруйнувати інфраструктуру.

Проте українська авіація та ракетні війська разом з артилерією Сил оборони України завдали чотири удари по місцях зосередження особового складу та озброєння ворога. Також було знищено чотири пункти управління, три засоби ППО, сім артилерійських систем, склад боєприпасів та три інші важливі об'єкти.

На Харківському напрямку українські війська відбивали атаки поблизу Вовчанська, а на Куп'янському — у районах Колісниківки та Табаївки. Лиманський напрямок став епіцентром 15 атак, зокрема біля Макіївки, Невського та Серебрянського лісу. 

На Сіверському напрямку відбулося 11 бойових зіткнень, де українські захисники успішно стримували штурми поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського та інших населених пунктів.

Особливо запеклі бої тривали на Краматорському та Торецькому напрямках, де ворог здійснив відповідно дев'ять і 14 атак.

Покровський напрямок виявився найгарячішим, де відбулося 28 ворожих штурмів. Найбільша концентрація атак була зафіксована біля Гродівки та Желанного, але всі вони були успішно відбиті.

На інших напрямках, таких як Курахівський, Времівський, Оріхівський, Гуляйпільський та Придніпровський, Сили оборони України продовжували відбивати атаки ворога, не даючи йому просунутися вперед.

Загальні втрати російських окупантів за минулу добу склали 1160 осіб. Знешкоджено сім танків, дев'ять бойових броньованих машин, 69 артилерійських систем, одну реактивну систему залпового вогню, два засоби ППО, 47 безпілотних літальних апаратів, крилату ракету, 82 автомобілі та 20 одиниць спеціальної техніки.

 

Михайло Білик

10 серпня, 2024