Огляд бойових дій за 891-шу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 891-шу добу збройної агресії рф проти України

Минулої доби по всьому фронту зафіксовано 127 бойових зіткнень.

Ворог завдав п'ять ракетних ударів (шість ракет), 63 авіаційні удари (зокрема задіяв 61 керовану авіабомбу) та здійснив 1187 ударів дронами-камікадзе. Крім того, здійснено 4873 обстріли позицій наших військ і населених пунктів, 112 з яких — із реактивних систем залпового вогню.

Окупанти продовжили активні дії на Харківському напрямку, де відбулося п'ять бойових зіткнень, а на Куп'янському напрямку — сім атак. На Лиманському напрямку наші війська відбили шість атак неподалік Макіївки та Торського. На Сіверському напрямку було відбито 11 штурмових дій біля Іванодар’ївки, Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки та Переїзного.

На Покровському напрямку відбулося 53 штурмових та наступальних дії. Ворог концентрував зусилля в районах Новоолександрівки й Желанного, де провів вісім та 18 атак відповідно. Українські захисники також відбили спроби окупантів просуватися в напрямку Пантелеймонівки, Воздвиженки, Свиридонівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Калинівки Донецької області.

На Харківському напрямку відбулося п'ять бойових зіткнень у районах Вовчанська та Тихого.

На Куп’янському напрямку противник сім разів атакував позиції українських підрозділів, зосередивши зусилля в районах Піщаного та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку українські війська відбили шість атак окупантів неподалік Макіївки та Торського.

На Сіверському напрямку відбито 11 штурмових дій біля Іванодар’ївки, Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки та Переїзного.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили шість спроб прориву в районах Часового Яру, Кліщіївки, Андріївки та у напрямку Григорівки.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 24 атаки неподалік Північного, Залізного, Торецька та Нью-Йорка. 

На Курахівському напрямку українські захисники стримували ворога в районах Красногорівки, Парасковіївки та Костянтинівки, де ворог сім разів намагався прорвати оборону.

На Времівському напрямку агресор здійснив два штурми позицій неподалік Водяного Донецької області, а на Оріхівському напрямку відбулося дві ворожі атаки в бік Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку українські воїни жорстко припинили спробу окупантів просунутися на лівобережжі річки Дніпро.

Минулої доби українські війська завдали значних втрат російським окупантам. Загальні втрати ворога склали 1100 осіб, знешкоджено три танки, вісім бойових броньованих машин, 42 артилерійських системи, дві РСЗВ, 37 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 56 автомобілів та шість одиниць спеціальної техніки.

 

Михайло Білик

2 серпня, 2024