Огляд бойових дій за 885-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 885-ту добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби зафіксовано 122 бойових зіткнення.

Згідно з уточненою інформацією, вчора ворог завдав одного ракетного удару по позиціях українських підрозділів та населених пунктах. Крім того, було здійснено 80 авіаударів, зокрема, скинуто 117 керованих авіабомб (КАБів). Ворожі обстріли включали 4636 артилерійських атак, з яких 71 здійснено з використанням реактивних систем залпового вогню.

Авіаудари противника охопили широке географічне розмаїття, включаючи населені пункти в Харківській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. Сили оборони України активно діяли у відповідь, завдаючи три удари по районах зосередження особового складу противника, уражаючи артилерійську систему, дві радіолокаційні станції та один зенітно-ракетний комплекс «Бук».

На Харківському напрямку сталося 10 бойових зіткнень в районах Глибоке, Слобожанське та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку українські сили відбили сім атак біля Синьківки, Табаївки, Піщаного та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку ворог здійснив 12 атак неподалік Невського, Новосергіївки, Новоєгорівки, Макіївки та у Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку українські захисники відбили три штурмових дії поблизу Верхньокам’янського та Івано-Дар’ївки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували п’ять разів в районах Григорівки і Часового Яру. На Торецькому напрямку ворог здійснив 19 атак за підтримки авіації неподалік Північного, Залізного, Нью-Йорка та Торецька.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 37 штурмових дій в районах Воздвиженка, Новоолександрівка, Калинове, Тимофіївка, Новоселівка Перша, Веселе, Вовче та Яснобродівка. Найбільша концентрація ворожих атак спостерігалась поблизу Новоолександрівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 14 атак біля Красногорівки, Костянтинівки, Нетайлового, Карлівки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку противник здійснив шість штурмів неподалік Старомлинівки, Водяного та Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку окупанти провели сім штурмів в районах Малої Токмачки, Роботиного та Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку ворог завдав авіаудару по району Тягинки, без суттєвих змін в оперативній обстановці.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник продовжує обстріли населених пунктів з території РФ.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1210 осіб. Українські воїни також знешкодили 11 танків, 24 бойові броньовані машини, 45 артилерійських систем, один засіб ППО, 53 БпЛА оперативно-тактичного рівня, одну ракету, 86 автомобілів та три одиниці спеціальної техніки окупантів.

Михайло Білик

27 липня, 2024