Огляд бойових дій за 883-тю добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 883-тю добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби зафіксовано 152 бойових зіткнення.

За уточненою інформацією, за минулу добу противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах чотири ракетних удари із застосуванням шести ракет, 58 авіаційних ударів, у тому числі використовуючи 79 коригованих авіабомб (КАБів), та здійснив 4811 обстрілів, 144 з них - із використанням реактивних систем залпового вогню.

Авіаудари завдавалися по населених пунктах Вовчанськ, Великі Проходи, Липці, Малі Проходи, Веселе, Черняки Харківської області; Твердохлібове, Торецьк, Верхньокам’янське, Олександропіль, Воздвиженка, Зоря, Скучне, Новоселівка Перша, Іванівка, Тимофіївка, Костянтинівка, Велика Новосілка, Вугледар, Урожайне Донецької області та Мала Токмачка на Запоріжжі.

Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони України завдали 13 авіаударів по скупченнях живої сили противника, уразили пункт управління, артилерійську систему, два засоби ППО та одну радіолокаційну станцію (РЛС) противника.

На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії, де відбулося вісім бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке, Тихе та Сотницький Козачок.

На Куп’янському напрямку зафіксовано вісім боєзіткнень, зокрема біля населених пунктів Синьківка, Стельмахівка та Петропавлівка.

На Лиманському напрямку українські війська відбили 15 штурмових дій окупантів в районах населених пунктів Макіївка, Невське та у Серебрянському лісі. На цьому напрямку ворог активно застосовував штурмову авіацію.

Сіверський напрямок став місцем дев'яти відбитих атак поблизу Верхньокам’янського та Івано-Дар’ївки.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 12 спроб противника прорвати оборону в районах Часового Яру, Нового та в напрямку Новомаркового.

На Торецькому напрямку ворог здійснив сім атак на позиції українських військ неподалік населених пунктів Північне та Нью-Йорк, за підтримки авіації.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 38 атак в районах населених пунктів Воздвиженка, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Вовче та Карлівка.

Курахівський напрямок став місцем 32 спроб ворога прорвати оборону українських військ в районах Красногорівки, Костянтинівки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку окупанти здійснили 13 невдалих атак наших позицій біля Костянтинівки та Водяного, завдаючи ударів некерованими авіаракетами по Вугледару і в район Урожайного.

На Оріхівському напрямку відбулося три бойових зіткнення неподалік Роботиного, Малої Токмачки та Новодарівки.

Придніпровський напрямок також став місцем поразки росіян під час чотирьох атак на оборонні позиції українських захисників.

Волинський та Поліський напрямки залишаються без ознак формування наступальних угруповань ворога, оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, обстрілюючи українські населені пункти з території Росії.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1230 осіб. Також українські воїни знешкодили 11 танків, 26 бойових броньованих машин, 45 артилерійських систем, два засоби ППО, 66 безпілотних літальних апаратів (БпЛА) оперативно-тактичного рівня, 79 автомобілів та 11 одиниць спеціальної техніки.

 

Михайло Білик

25 липня, 2024