Огляд бойових дій за 882-гу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 882-гу добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби зафіксовано 152 бойових зіткнення.

Згідно з уточненою інформацією, за минулу добу російські війська завдали два ракетних удари по українських позиціях та населених пунктах, здійснили 41 авіаційний удар, використовуючи 54 керовані авіаційні бомби (КАБ), та здійснили 4443 артилерійських обстріли, 120 з яких – з використанням реактивних систем залпового вогню.

Російська авіація завдавала ударів по населених пунктах Харківської області, таких як Ветеринарне, Липці, Малі Проходи, Рубіжне, Стариця, Веселе, та Синьківка. У Донецькій області під ударом опинилися Торецьк, Верхньокам’янське, Вовче, Олександропіль, Новоселівка Перша. Також активні бойові дії велися на Запоріжжі в районі Малої Токмачки.

Українська авіація та ракетні війська і артилерія завдали сім авіаударів по скупченнях живої сили ворога, знищили чотири артилерійські системи, три склади, два засоби ППО та два пункти управління російських окупантів.

На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії, зафіксовано 13 бойових зіткнень у районах Глибокого, Тихого та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку відбулося дев’ять боєзіткнень, зокрема чотири атаки на Синьківку за підтримки авіації. Лиманський напрямок відзначився 13 відбитими штурмами окупантів у районах Макіївки, Тернів та Невського.

На Сіверському напрямку було відбито дев’ять атак біля Спірного, Верхньокам’янського, Переїзного та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 14 спроб прориву у районах Васюківки, Оріхово-Василівки, Новомаркового, Часового Яру, Іванівського, Ступочок, Білої Гори та Андріївки.

Торецький напрямок став місцем 18 атак ворога.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 41 атаку у районах Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Прогресу, Новоселівки Першої, Уманського та Яснобродівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Костянтинівки та Парасковіївки, де ворог намагався прорвати оборону 10 разів. Времівський напрямок відзначився невдалими штурмами біля Костянтинівки та ударами по Вугледару та Урожайному.

Оріхівський напрямок відзначився двома бойовими зіткненнями неподалік Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку росіяни здійснили три невдалі атаки на лівобережжі річки Дніпро. Волинський та Поліський напрямки залишаються без змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник продовжує обстріли з території рф.

Українські військові продовжують завдавати значних втрат ворогу, знищуючи техніку та живу силу окупантів. Загалом за минулу добу втрати російських загарбників склали 1140 осіб, а також знешкоджено 14 танків, 13 бойових броньованих машин, 65 артилерійських систем, засіб ППО, літак Су-25, одну ракету, 33 безпілотники оперативно-тактичного рівня, 77 автомобілів та 10 одиниць спеціальної техніки.

Українська армія продовжує стійко тримати оборону, завдаючи ворогу значних втрат та виснажуючи його наступальний потенціал вздовж всієї лінії фронту.

Михайло Білик

24 липня, 2024