Огляд бойових дій за 877-му добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 877-му добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби зафіксовано 130 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, 17 липня противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах три ракетні удари чотирма ракетами, 73 авіаційні удари, використовуючи 101 кориговану авіаційну бомбу (КАБ). Крім цього, здійснив 4675 обстрілів, 139 з яких - з реактивних систем залпового вогню. Авіаудари завдавались в районах Липців, Вовчанських Хуторів, Стариці, Синьківки, Глушківки, Петропавлівки, Новоосинового Харківської області, а також Сіверська, Лиману, Тимофіївки, Воздвиженки, Вовча, Костянтинівки, Єлізаветівки, Берестків, Константинополя, Новоселівки Першої, Часового Яру, Північного, Торецька, Олександрополя, Шевченка, Великої Новосілки, Урожайного Донецької області та П’ятихаток на Запоріжжі.

Авіація та ракетні війська й артилерія Сил оборони України завдали 16 ударів по скупченнях військової техніки й живої сили противника, уразивши два пункти управління, два засоби ППО, чотири радіолокаційні станції й станції радіоелектронної боротьби. Внаслідок цього ворог втратив 980 осіб, п'ять танків, 19 бойових броньованих машин, 55 артилерійських систем, один засіб ППО, 42 безпілотних літальних апарати оперативно-тактичного рівня, три крилаті ракети та 76 одиниць автомобільної техніки.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні та штурмові дії, де відбулося 12 бойових зіткнень в районах Глибокого та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку відбулося 11 атак, які були відбиті українськими силами біля Синьківки, Стельмахівки та Берестового.

На Лиманському напрямку наші війська зупинили 14 атак окупантів неподалік Макіївки, Невського, Торського та Тернів.

На Сіверському напрямку Сили оборони України відбили п’ять штурмових дій ворога, який намагався просунутись поблизу Переїзного, Спірного та Виїмки.

Українські воїни успішно стримали шість спроб противника прорвати оборону на Краматорському напрямку, зокрема в районі Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 20 атак на позиції наших захисників у районах Північного, Торецька та Нью-Йорка, застосовуючи авіаудари КАБами та некерованими авіаційними ракетами.

На Покровському напрямку українські воїни відбили 27 штурмів в районах Воздвиженки, Новоселівки Першої, Новоолександрівки, Прогресу, Уманського та Яснобродівки.

На Курахівському напрямку відбулося 15 атак поблизу Красногорівки та Парасковіївки, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку відбулося шість бойових зіткнень в районах Малої Токмачки й Новоандріївки, де противник успіху не мав.

На Придніпровському напрямку українські воїни відбили три штурми агресора, який намагався вибити наші підрозділи із займаних позицій.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями окупанти продовжують військову присутність, обстріли населених пунктів з території РФ та диверсійно-розвідувальну діяльність.

Майже вздовж всієї лінії зіткнення тривають бої. Українські воїни стримують ворожі атаки, виснажуючи сили противника та ефективно використовуючи артилерію, розвідку, авіацію та безпілотні системи.

Михайло Білик

19 липня, 2024