Огляд бойових дій за 860-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 860-ту добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби зафіксовано 189 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, за минулу добу агресор здійснив 5 ракетних ударів (із застосуванням 7 ракет), 49 авіаційних ударів (78 керованих авіаційних бомб), та близько 4600 обстрілів, у тому числі 146 - із використанням реактивних систем залпового вогню. Найбільше ударів припало на райони населених пунктів Харківської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Внаслідок цих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, а також значні руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

Українські військові активно обороняються та завдають контрударів. Авіація та ракетні війська та артилерія Сил оборони уразили один склад боєприпасів, один засіб ППО, дві артилерійські системи, дві станції радіоелектронної боротьби/радіолокаційні станції, 15 районів зосередження особового складу та техніки противника. Загальні втрати російських військ за минулу добу склали 1280 осіб, а також втрачено вісім танків, 16 бойових броньованих машин, 56 артилерійських систем, три РСЗВ, 21 безпілотник, дві ракети, 70 автомобілів та чотири одиниці спеціальної техніки.

Найбільш інтенсивні бойові дії спостерігалися на Харківському напрямку, де ворог продовжував наступальні дії за підтримки авіації. Тут відбулося 13 бойових зіткнень, а на Куп’янському напрямку - 17. Сили оборони також відбили атаки в районах Лиману, Сіверська, Краматорська, Торецька, Покровська, Курахового, Времівки та Оріхова.

На Придніпровському напрямку окупанти намагалися вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах, проте всі дев’ять атак виявилися невдалими. Оперативна ситуація на Волинському та Поліському напрямках залишається без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Противник зберігає військову присутність на кордоні з Чернігівською та Сумською областями, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність та здійснює обстріли населених пунктів.

 

Михайло Білик

2 липня, 2024