Огляд бойових дій за 857-му добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 857-му добу збройної агресії рф проти України

З початку минулої доби зафіксовано 140 бойових зіткнень.

Авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони успішно уразили 11 районів зосередження живої сили противника, чотири системи ППО та станцію радіоелектронної боротьби.

На Харківському напрямку, ворог, за підтримки авіації, здійснив 12 атак у районі Вовчанська. Проте українські захисники відбили 10 штурмів, демонструючи високу ефективність оборони. Втрати противника склали 89 окупантів убитими та пораненими, знищено три бойові броньовані машини та склад боєприпасів.

На Куп’янському напрямку, де противник дев’ять разів намагався відтіснити українські підрозділи, було відбито вісім атак. Бої біля Синьківки тривають, але ситуація під контролем.

Активні бойові дії на Лиманському напрямку показують, що російські загарбники продовжують намагатися просунутися вперед. Воїни України відбили 17 з 19 атак, підтверджуючи свою стійкість та здатність стримувати натиск ворога.

На Сіверському напрямку, де ситуація напружена, з початку доби зафіксовано 19 штурмів, з яких 15 відбито. Підрозділи Сил оборони нарощують оборонні зусилля, стримуючи атаки противника.

На Краматорському напрямку ворог не залишає спроб просунутися в районі Часового Яру, проте дві атаки були успішно відбиті. Бої тривають, і українські захисники впевнено тримають оборону.

Особливо напруженою є ситуація на Покровському напрямку, де кількість боєзіткнень зросла до 37. Українські військові відбили 29 атак, демонструючи свою майстерність та рішучість у стримуванні противника.

Окремо варто відзначити дії воїнів 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірал Михайла Остроградського. Вони мужньо тримають позиції, ефективно застосовуючи засоби вогневого ураження, завдаючи значних втрат противнику.

На інших напрямках ситуація залишається без суттєвих змін. Українські сили оборони продовжують стримувати натиск російських військ, завдаючи їм відчутних втрат та підриваючи їх бойовий дух.

 

Михайло Білик

29 червня, 2024