Огляд бойових дій за 853-тю добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 853-тю добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби на фронті відбулося 135 бойових зіткнень.

За даними з фронту, найгарячіша ситуація спостерігається на Покровському напрямку. Протягом дня ворог здійснив 45 атак у районах населених пунктів Олександропіль, Євгенівка, Новоолександрівка, Воздвиженка, Сокіл, Новоселівка Перша та Уманське. Українські захисники відбили 33 штурмові дії, а 12 боєзіткнень ще продовжуються. Протягом доби на цьому напрямку ворог втратив 185 окупантів убитими та пораненими.

На Харківському напрямку шість спроб окупантів атакувати позиції сил оборони в районах Вовчанська та Липців не мали успіху. На Куп’янському напрямку наші захисники відбили сім атак ворога поблизу Синьківки, Стельмахівки та Піщаного. Ще тривають три боєзіткнення поблизу Степової Новоселівки.

На Лиманському напрямку активність ворога зосереджена поблизу населених пунктів Копанки, Греківка, Макіївка, Невське, Терни, Торське та у Серебрянському лісі. Українські захисники відбили понад 20 спроб загарбників наблизитися до наших оборонних позицій. Втрати ворога тут склали 92 особи загиблими та пораненими, а також п’ять одиниць озброєння і військової техніки.

На Сіверському напрямку кількість боєзіткнень збільшилась до 22. Ворог атакував сили оборони в районах Білогорівки, Верхньокам’янського, Виїмки та Роздолівки. Було відбито 20 атак, а 2 бої іще тривають. Втрати окупантів на цьому напрямку склали 84 особи, знищено бойову машину піхоти та автомобіль, а також уражено два бліндажі з особовим складом.

На Краматорському напрямку відбито дев’ять штурмових дій ворога в районах Калинівки, Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки. На Торецькому напрямку ворог дев’ять разів намагався вклинитися в нашу оборону поблизу Південного, Північного та Торецька. Вісім атак відбито, одна - триває.

На Курахівському напрямку штурмові дії противника не мали успіху в районах Карлівки, Красногорівки та Парасковіївки. На Шахтарському напрямку агресор чотири рази намагався прорватися в районі Урожайного, три штурмові дії успіху не мали, триває бій.

На Придніпровському напрямку ворог здійснив п’ять спроб витіснити наших захисників на лівобережній частині Дніпра. Три штурмових дії успішно відбито, дві – тривають. На інших напрямках ситуація стабільна.

Протягом доби підрозділи української авіації, ракетних військ та артилерії завдали ударів по трьох районах зосередження особового складу ворога, району зосередження озброєння та військової техніки, а також по складу з боєприпасами. За ефективну бойову роботу слід відзначити воїнів 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського, які відзначились у стримуванні агресора та завданні йому непоправних втрат.

Михайло Білик

25 червня, 2024