Огляд бойових дій за 851-шу добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 851-шу добу збройної агресії рф проти України

За останню добу на фронті відбулося 133 бойові зіткнення.

На Харківському напрямку ворог атакував поблизу Вовчанська за підтримки авіації. Українські захисники успішно відбили дві штурмові дії, ще одне боєзіткнення триває. Втрати ворога склали 64 окупанти, знищено дві артилерійські системи та шість автомобілів.

На Куп’янському напрямку противник здійснив 15 спроб відтіснити українські підрозділи. З 15 атак 12 були успішно відбиті, три боєзіткнення тривають. Найбільша напруженість спостерігається поблизу Стельмахівки.

На Лиманському напрямку ворог намагався просунутися в районах Невського, Тернів та Новосадового вісім разів. Усі атаки були відбиті українськими захисниками.

Ситуація на Сіверському напрямку не зазнала суттєвих змін. Окупанти здійснили десять штурмових дій, з яких дев’ять були невдалими. Одне боєзіткнення ще триває.

На Краматорському напрямку ворог намагався наблизитися до позицій українських військ біля Григорівки, Часового Яру та Іванівського. Чотири атаки були відбиті, триває бій поблизу Кліщіївки.

Ситуація на Торецькому напрямку напружена. Ворог здійснив 15 атак, з яких 11 були відбиті. Чотири боєзіткнення ще тривають.

На Покровському напрямку зберігається висока інтенсивність бойових дій. Відбулося 44 боєзіткнення, з яких 32 атаки були відбиті українськими захисниками. Втрати агресора склали 319 окупантів, знищено один танк, дві бойові броньовані машини, гармату та автомобіль.

На Курахівському напрямку відбулося 15 боєзіткнень, з яких 11 атак були відбиті. Бої тривають поблизу Невельського, Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки.

На Придніпровському напрямку шість штурмових дій ворога не мали успіху. Втрат позицій не допущено.

Українські захисники продовжують рішуче давати відсіч ворогу, завдаючи йому значних втрат по всій лінії фронту. 

Михайло Білик

23 червня, 2024